Cum este sa fii abonat la o clinica privata

 1. Traim in Romania
 2. 1 Comentariu

In ultimele luni am trecut pe la trei medici din cadrul aceleiasi clinici private la care sunt abonata, toti aveau specializari diferite. Pe primul nu am putut sa il aleg pentru ca ma grabeam. Mi-am dorit sa fac consultatie in clinica din cartierul meu,  care era aproape de mine in acel moment, insa nu s-a putut, cel mai apropiat loc liber era dupa o luna de la data apelului meu.

Atunci am dat de un operator call-center tare amabil, care a stat cu mine in telefon pana mi-a gasit o ora rezonabila si o zi in care puteam sa ajung insotita acolo. Consultatia a fost una oftalmologica, m-a consultat intre alti 2-3 pacienti. Atropina, dupa asteptai afara vreo 15-20 minute, dupa iar atropina si iar afara. Lipsa de comunicare am simtit-o inca de la inceput, trebuia sa ii scoti cuvintele cu clestele, ce sa mai zic o conversatie normala. Mi-am facut ochelari dupa reteta ei, are rost sa spun ca am dat 1100 lei pe niste lentile cu care nu vad bine la distanta, asa ca sunt nevoita sa ii schimb in curand. Lipsa de comunicare, diagnostic pus prost, expediere rapida, doar era zi de weekend.hospital-maternity-ward-hallwa_2237320

Al doilea medic, alta specializare. Am ajuns la fix, inauntru era cineva. Astept la usa, iese asistenta si ma intreaba la cat am consultatia, ii spun ca la fix, dupa mai intreaba pe cineva din spatele meu: aud ca are consultatie la si 10. Cu greu ma abtin sa nu plec, era o consultatie pe care o plateam cu 120 lei pentru 10 minute. Nu asteptam sa imi sufle undeva, dar 10 minute anamneza si consultatia propriu-zisa mi se parea incredibil. Programarea de aceasta data s-a facut imediat, pentru ca a trebuit sa platesc consultatia s-a gasit loc chiar a doua zi, doar ca nu am putut ajunge asa de repede.

M-am programat pentru saptamana urmatoare, s-a rezolvat repede, dar fara analize. Mi s-a prescris o crema de 12 lei si niste pastile. Mi-a zis ca o sa treaca cu acea crema, dar nu definitiv si sa revin dupa o luna. Nu m-am mai dus, sa dau iar 120 lei pentru 5 minute de aceasta data, fisa o am facuta, deci sigur nu va mai dura 10 minute… Doctorita a fost cea pe care mi-am dorit-o eu, s-a putut de aceasta data, a fost draguta, nu am ce sa reprosez, dar sunt sigura ca aveam nevoie de analize. In continuare am aceeasi problema, a trecut cu crema temporar, si dupa am revenit la “normal”.

La al treilea medic am fost saptamana trecuta, a durat mai bine de 3 saptamani pana sa ma programeze, nu erau locuri. Ajung acolo la ora respectiva, erau trei femei inaintea mea. Am intrat dupa un sfert de ora, pe toate trei le-a consultat in sfertul asta academic. Eu am stat in cabinet cam 10 minute. Anamneza si dezbracatul meu, au durat mai mult decat controlul propriu-zis. Pe masa am in jur de 3 minute si nu exagerez nicio secunda. Fiind primul meu consult de acest gen, ma asteptam sa dureze mai mult, sa fie mai minutios si sa aflu si eu ce se intampla cu mine. Iar am primit un diagnostic destul de vag, o doza de tratament si mi s-au dat probe la analize. Ce ma deranjeaza cel mai mult este ca va mai dura inca o luna pana mi se vor citi rezultatele. Intre timp mi-am ridicat analizele si am vazut ca am o infectie care ar avea nevoie de tratament, dar cine sa mi-l dea? Am sunat la callcenter si intr-adevar nu pot sa mi se interpreteze mai repede de urmatoarea programare.

Sunt foarte dezamagita si suparata. Daca asa se intampla in sistemul privat, oare cum este la stat? Nu vreau sa stiu, mi se ridica parul. Pana una-alta stau asa, nu am ce face. Eventual voi face o programare la o alta clinica medicala privata, unde nu sunt asigurata. Asa poate am norocul sa fiu consultata mai repede, dar fiindca vin sarbatorile, tot la anul voi merge la consult.

Voi ce experiente aveti cu clinicile private?

Un Comentariu - “Cum este sa fii abonat la o clinica privata”

 1. aurora toma

  Și eu merg la o clinică privată și mi se ia bani chiar și pentru o întrevedere de 1 minut, în care sunt întrebată ceva banal. Dar la stat durează prea mult, analizele trebuie programate cu 3-4 luni înainte.
  Ah, iar sora mea a avut ceva probleme cu analizele făcute în laboratoarele private, absolut toate au fost greșite și a ajuns să facă operație până la urmă. După ce a făcut un set de analize și la un spital de stat a văzut că problema e mult mai gravă, că ecografiile de dinainte nu arătau nici măcar existența nodulilor pe care-i avea.
  Eu cred că întreg sistemul nostru medical e f**ked up, să fiu sinceră.

  Reply

Lasa un comentariu:

Campurile marcare cu (*) sunt obligatorii! Adresa de email NU va fi facuta publica!