Adevarul este ca nu toate femeile isi permit produse scumpe de ingrijire si machiaj. Trebuie sa stiti ca exista la indemana noastra produse ieftine si bune, trebuie doar sa stim care sunt acelea si de unde sa le cumparam. Alternative sunt suficiente, cine nu isi permite sa cumpere un demachiant scump, care in definitiv face acelasi lucru ca un demachiant ieftin, poate salva niste banuti. De cele mai multe ori dam bani pe brand si nu pe produsul in sine. Suntem femei si simtit nevoia sa ne satisfacem curiozitatile si poftele, asa ca din cand in cand imi place si mie sa epatez cumparand un produs mai scump, a nu se intelege ca produsele scumpe nu sunt bune, dar uneori exista si alte prioritati in viata.
Prezentarea celor 5 produse pentru ingrijirea tenului sub 30 lei, m-am gandit sa o realizez sistematic, respectand pasii obisnuiti de ingrijire a tenului.
5 produse pentru ingrijirea tenului sub 30 lei
- Demachiant bifazic Balea – pret 7.99 lei
Un demachiant bifazic bland pentru demachierea ochilor. Pe langa faptul ca este prietenos chiar si cu ochii sensibili, este un demachiant foarte eficient, indepartand cu succes machiajul ochilor. Pretul mai mult decat prietenos ma face sa revin la el de fiecare data.
O alternativa buna ar fi demachiantul bifazic Yves Rocher. demachiant bifazic cu albastrele. Planuiesc sa il incerc cat de curand.
- Solutie micelara Sensibio H2O Bioderma 100 ml – pret 12-15 lei
Niciodata nu mi-au placut demachiantele clasice, cel mai tare am detestat laptele demachiant. Solutia micerea Sensibio este varianta perfecta pentru demachierea tenului sensibil. Tot cu ea sterg urmele lasate de demachiantul bifazic Balea. Continui cu stergerea fondului de ten, a blushului, pudrei etc. Mi se pare eficienta si blanda. Daca nu va permiteti sa cumparati Solutia Micelara Bioderma intr-o sticluta de 250ml sau de 500ml, varianta de 100ml este foarte ok pentru bugetul redus.
Alternativa ar fi solutia micelara Garnier, L’Oreal si chiar Nivea. Prima data o voi incerca pe cea de la Garnier care este mai ieftina si care s-ar compara cu Bioderma, ei bine, nu cred pana nu vad. :)) Pana atunci raman la Bioderma mea.
- Spuma pentru curatare a tenului Balea Med Ultra Sensitive 200 ml – pret 15 lei
Spuma prentru curatare a tenului Balea Med Ultra Sensitive este un alt produs bland, bine formulat, spornic si foarte budget friendly. Imi place foarte mult cum imi curata tenul. Prefer sa o folosesc dupa ce m-am demachiat cu solutia micelara de la Bioderma in prealabil. O gasiti in magazinele DM, la fel ca si demachiantul bifazic.
Alternativa Gel spumant Sebium Bioderma, gasiti varianta de 100ml in farmacii, la pretul de 15 lei.
- Lotiune pentru ten cu vitamina C, A si E, Aroma Naturals, 30 ml – pret 2.49$
Aceasta lotiune cu vitamine pentru ten, o folosesc cu brio de cateva luni, alternand-o cu restul produselor mele de ingrijre. Am luat-o cu gandul ca imi va fi pe plac atat textura, cat si efectele, si asta numai datorita Pisicii mele dragi, care mi-a recomandat-o. Am incredere deplina in alegerile ei, ea fiind cea care vede dincolo de numele ciudate ale ingredientelor. Despre aceasta crema am sa va vorbesc mai multe intr-un review.
Aici din pacate nu stiu alternative de creme pentru ten sub 30 lei, care sa fie si bine formulate.
- Ulei de Jojoba folosit in loc de crema contur ochi, 30 ml – pret 5$
Uleiul de Jojoba este preferatul meu atunci cand vine vorba de hidratare a zonei ochilor. Avand deja riduri de expresie destul de pronuntate, o parte provocate de expunerea necontrolata la soare (sunt vinovata, stiu) simt nevoia sa imi hidratez tot timpul conturul ochilor, atenuand astfel efectul vizual al ridurilor. Cel mai indicat ar fi un mix de uleiuri pentru aceasta zona, sper ca in curand sa reusesc sa realizez un mix de uleiuri potrivit pentru mine si sa vi-l prezint si voua.
O alternativa ar fi uleiul de migdale dulci, ulei de samburi de struguri, ulei, ulei de argan (cel mai scump dintre cele mentionate) s.a
Nu uitati de crema cu protectie solara pe care trebuie sa o folositi in tot timpul anului!
Sper ca v-a fost de folos acest articol. Daca v-a placut, imi puteti lasa un comentariu mai jos.
Lory's Blog
Ce tare! Util articolul! Bravo!
Asa este: de multe ori platim brandul, nu produsul in sine! Tocmai de aceea cred ca e bine sa incepem sa ne uitam la ingrediente!
Pupici
Maya
Imi pare bine ca ti se pare util. Si eu ma uit la ingrediente, am invatat cateva dintre cele nocive, dar sunt atat de multe…
Dee
Si eu sunt foarte multumita de bifazic, e mana cereasca.
Spuma de la Balea e pe lista urmatoarelor achizitii.
Trebuie sa o incerc si eu.
Pupici
Maya
De cand am gasit bifazicul asta, cu greu ma mai uit la altele. L-am incercat pe cel de la Nivea si a fost dezastru.
Mihaela
Foarte fain articolul. Eu folosesc apa micelara 3in1 de la Nivea si crema hidratanta Apidermin Lejer. Iar cand vine vorba de masti si gomaj prefer produsele Yves Rocher care miros si arata delicios.
Dar si despre produsele Balea am citit numai lucruri bune, inca nu le-am incercat dar sunt pe lista.
Maya
Apidermin am testat si eu, era ok, dar parca avea alcool. Despre masti si gomaj nu am scris in articol pentru ca ce folosesc momentan, adica masca pentru ten Sensibio Bioderma, nu se incadra in pret. Sa incerci neaparat produsele Balea, unele dintre ele sunt foarte bune pentru pretul pe care il au.
B-Andreia Daniela
ce mi-ar placea sa folosesc si eu produse balea dar din pacate n-am dm
Maya
Imi pare rau, stiu cat de rau este sa nu ai un asemenea magazin in zona. Poate pana la urma se vor indura si vor deschide in toata Moldova. Nu sunt moldovenii atat de saraci pe cat se spune, spune o moldoveanca din Botosani. Pup
Dara
Mie nu mi-a placut spuma de la Balea. Simteam ca imi spal fata cu un plastic asa.
Te pup!
Maya
Imi pare rau ca nu ti-a priit, eu ma inteleg perfect cu ea. Bine, imi usuca o idee tenul, dar oricum urmatorul pas este hidratarea, asa ca supravietuiesc.
Cristina
Pt mine sunt bune cremele de la Gerocossen. Cat despre uleiuri si demachiantul de la Bioderma cel mai ieftin in timp iesi daca ei cantitatea mai mare.
Maya
Aproape la orice produs iesi mai ieftin daca alegi cantitatea mai mare, insa nu toata lumea are sa dea 40 lei pe o sticluta mai mare de Bioderma. Gerocossen nu am incercat nimic pana acum, am sa ma interesez daca sunt bine formulate.
Claudia`s Choice
demachiantul de la Balea e foarte bun. am si o spuma de curatare, dar din alta gama!
Maya
Sa o incerci si pe cea din gama asta, e foarte faina.
Margareta
Felicitari pentru ”noul look”! E grozav! Are un aspect ingrijit si te imbie la lectura.
Oare a incercat cineva produsele de la VIVANATURA? Multe dintre cele pentru demachiere, ingrijire fata au preturi sub 10 lei (mai depinde si de unde le luati…).
Au argint si diverse uleiuri, nu sunt grase, nu pateaza si intra usor in piele iar procentul de ingrediente naturale se situeaza intre 95-99%; unele sunt 100% naturale.
Iar pasta de dinti cu Aloe Vera va scapa de detartraj sub 10 lei/ tub.
Poate ca aceste produse merita o sansa, mai ales ca au si o deviza interesanta ” Facut cu drag in U.E. Romania”
In incheiere, sa trimitem un gind bun celor care in 24 ianuarie 1859 au realizat Unirea Tarii Romanesti cu Moldova.
Maya
Multumesc, ma bucur ca iti place, voi incerca sa il imbunatatesc si mai mult pe parcurs.
Despre Vivanatura am auzit, insa nu am avut ocazia sa pun mana pe vreun produs si sa ma uit la ingredientele sale. Stiu din propria experienta ca nu tot ceea ce este natural este si bun, dar sunt si produse bune naturale pe care le punem aplica noi acasa direct pe ten. Din cate stiu, trebuie sa ne ferim de citrice, kiwi, rosii si capsune, nu trebuie sa le aplicam sub nicio forma pe ten pentru ca nu fac bine, fiind iritanti. Eu am avut un episod urat de tot cu o masca cu capsune si argila pe care mi-am facut-o singura acasa, gasesti pe blog articolul, a fost groaznic.
Totusi promit sa ma uit peste ingredientele produselor Vivanatura cu prima ocazie, daca sunt bine formulate, de ce nu?
Nici nu am realizat ca maine este 24 Ianuarie, ce repede trece timpul.
Multumesc pentru comentariu si te mai astept cu drag pe blog.