Ce mi-ar fi placut sa ne invete la scoala

 1. Diverse
 2. 3 Comentarii

De fiecare data cand dau de o situatie urata, ma gandesc: “ce bine ar fi fost daca invatam la scoala despre asta”.

Asa am inceput sa ma gandesc la un asemnea articol. Stiu ca pentru unii, o parte dintre aceste gandurile ale mele s-ar putea sa para naive, si nefolositoare, sau poate chiar scandaloase. Poate ca nu toate lucrurile din acest articol ar trebui invatate la scoala, sau poate da.

Voi incepe aletoriu:

– sa mergi pe partea dreapta. O regula atat de simpla, dar atat de straina unora. Mergi si stationezi pe dreapta, partea stanga fiind libera pentru altii care se grabesc. La metrou, si nu numai, este crima si pedeapsa sa urci si sa cobori scarile.

– sa astepti sa coboare toata lumea din autobuz/ metrou/ tren, etc, ca mai apoi sa poti urca civilizat. Ar mai fi fost bine sa fi fost cu totii educati sa urcam doar pe la sofer, si sa coboram doar pe celelalte usi. La noi nu se poate (am senzatia ca asta chiar s-a predat la scoala, poate ca multi au lipsit atunci)

– sa faci si alt tip de sport. Cand venea iarna, pentru mine era un cosmar cand vedeam capra aia nesuferita. Cei care fac programa asta stupida, trebuie sa stie ca nu toti elevii sunt Nadia Comaneci. In schimb se pot face alte sporturi relaxante si recreative. O ora de pilates, de yoga ar fi fost mult mai atractive decat saritul caprei direct in cap, rostogoliri la saltea unde am ramas cu gatul intepenit timp de 3 zile, ture de stadion de sa iti iasa sufletul s.a

– cum sa astepti la rand. Atunci cand se organizeaza anumite evenimente si trebuie sa astepti in rand, la noi o sa vedem de fiecare data randuri de cate 5 persoane una langa alta.

– cum sa dai primul ajutor. In sfarsit o regula care merita toata atentia, indiferent de varsta si pregatire educationala.

– de ce e bine sa donezi sange. In afara faptului ca este etic si moral, donarea sangelui prezinta si avantaje pentru organismul celui care face acest lucru.

– cum sa inoti. O dorinta cam mare, stiu. dar ar fi fost tare dragut daca la scoala, ne-ar fi dus la un bazin, si ne-ar fi invatat sa inotam, nu-i asa? Nici pana acum nu stiu sa inot foarte bine, si imi pare tare rau ca nu am invatat de mica.

– cum sa ai grija corect de un catel si o pisica. Ce dragut ar fi fost ca la orele de biologie, sa ne invete cum si ce sa dam si sa nu dam mancare animalutelor noastre. De ce pisica ar fi preferabil sa nu bea lapte s.a Ca sa merg mai mult in subiect, ar fi fost dragut sa ne spuna succint si bolile pe care le pot face cateii si piscutele, dar si vaccinurile pe care trebuie sa le faca obligatoriu.

Va urmaapple-256263_640

3 Comentarii - “Ce mi-ar fi placut sa ne invete la scoala”

 1. Alexandra Eleonora

  Chestia cu sportul, statul la cozi și așteptatul pană ce coboară toată lumea care vrea să coboare din mijlocul de transport sunt chiar de bun simț și sunt și eu de acord cu ele.

  ale-ella.blogspot.ro

  Reply
  • Maya

   Unii ar spune ca asta te invata acasa, complet de acord, dar se pare ca pe 80% din populatie nu a invatat-o nimeni lucrurile astea de baza.

   Reply
 2. S.L.

  Foarte bun articolul, chiar aveam ceva de genul in minte de ceva timp dar cum n-am blog, am uitat de idee.
  Mi-ar placea mult ca acesta sa fie ca un tag, sa circule prin intreaga blogosfera si fiecare sa-si spuna parerea legat de ce ar trebui/ ar fi trebuit sa ne invete in scoala. In felul acesta cred ca am ajuta multi (sau macar cativa) adolescenti sa-si formeze o idee sau sa-si faca un plan cu ce ar fi bine sa stie pana termina liceul, sa zicem. Consider ca le-ar fi util atunci cand s-ar duce la facultate sa aiba un bagaj de informatii utile care clar nu li se va preda in liceu.
  Cursuri de prim ajutor, sa stie a inota, voluntariat, igiena orala, tot ce ai scris in articol etc. Ar fi multe lucruri, minunat ar fi daca cei din guvern s-ar sesiza si ar scoate niste materii de umplutura din programa si ar pune ceva util in loc precum educatia financiara, cursuri de nutritie, de prim ajutor, de igiena, etc.
  Sunt de acord cu ce ai scris in acest articol si m-as bucura daca mai multe fete l-ar prelua ca un tag. Ar fi interesant si foarte util, avand in vedere ca sunt multi adolescenti care citesc bloguri, eu una aveam 15 ani cand am descoperit blogurile de beauty. :)

  Reply

Lasa un comentariu:

Campurile marcare cu (*) sunt obligatorii! Adresa de email NU va fi facuta publica!