Fii in trend, fa-ti un blog

  1. Traim in Romania
  2. 2 Comentarii

O parte din persoanele care stiu sau nu stiu cu ce se mananca bloggingul chiar iau in serios titlul de mai sus din diverse motive. Am aprins o lumanare parfumata cu miros de papaya si ma pun pe munca, sunt destule lucruri de dezbatut.

blog

Inainte de toate vreau sa clarific un singur lucru: tot timpul am fost de acord ca este loc sub soare pentru fiecare dintre noi: mic sau mare, talentat sau nu, semianafabet cu facultate sau somer, cu facultate de jurnalism sau matematica, toata lumea poate sa aiba un blog in ziua de astazi. Ne putem exprima liber, traim intr-un regim care se vrea a fi democratic, totusi nu are rost sa dezbatem acum si sa intram in infinitul labirint al Teoriei Democratiei.

Sa vorbesc putin despre mine, poate vreti sa ma cunoasteti mai bine, daca nu puteti inchide acum blogul. Nu am cochetat dintotdeauna cu bloggingul, nimeni nu a facut asta. Prima data am auzit de blog in 2007 si mi s-a parut o mare porcarie. Ce il intereseaza pe x-ulescu ce vreau eu sa scriu? Dupa cateva luni, mai exact in iulie 2007 mi-am deschis primul blog pe WordPress. Am inceput timid sa scriu despre una, despre alta, nimic legat de beauty, in acea perioada eram in my dark side. Scriind lucruri care credeam ca pot fi de folos comunitatii, lucruri utile, informatii pe care te puteai baza, am ajuns sa am un trafic frumusel si comentarii mult mai multe decat am pe acest blog oarecum nisat. Am inceput sa abandonez incet, incet acel blog la inceputul primul an de facultate, nu mai aveam timp si chef de el.

Tot in anul intai de facultate am deschis un al doilea blog care era o mica afacere profitabila in acea perioada. Datorita lui am reusit sa realizez foarte multe lucruri, lucruri pe care pot spune ca unele persoane nu reusesc sa le faca nici pana la 30 de ani.

La inceputul anului doi m-am decis ca este vremea sa realizez un beauty blog, dorinta era una mai veche si mai ampla: planuisem sa imi fac propriul site de beauty dar ar fi necesitat mult prea mult timp.

Ce inseamna blogginul si ce este un blogger? Fiecare defineste aceste doua lucruri in maniera sa. Un blog poate fi nesemnificativ si efemer atata timp cat persoana care scrie pe el, scrie doar pentru a primi recompense si dupa o anumita perioada decide sa isi abandoneze proiectul, pana la urma fiecare face ce crede ca este mai bine pentru propria persoana, nu-i asa?

Pentru unii feedbackul venit prin comentarii este primordial, eu sunt de parere ca traficul este cel care face diferenta intre un blog cunoscut prin comentariile date reciproc intre prieteni si unul axat pe necesitatile unei anumite nise de useri, din nou fiecare se descurca asa cum poate.

Toata lumea poate sa isi faca blog, insa timpul va dezamorsa dorintele arzatoare ale celor care scriu doar cu gandul la faima si la acei lauri culesi agale de prin blogroll-ul unora sau in cel mai “rau” caz datorita cautarilor de pe google.

2 Comentarii - “Fii in trend, fa-ti un blog”

  1. Rudolf

    semianafabet sorry ai gresit se intampla si la case mai mari.Articol dragut,prea sincera si nu merita. Succes in activitatea pe care o depui si incerca sa fii mai atenta.
    Agramati gasesti cu miile peste tot si nu e tocmai frumos.

    Reply

Lasa un comentariu:

Campurile marcare cu (*) sunt obligatorii! Adresa de email NU va fi facuta publica!