Tenisi nu Tenesi, ne-am inteles?

 1. Smile
 2. 4 Comentarii

Cred ca unele persoane nici nu se mai obosesc sa stea o secunda pe ganduri: corect se scrie tenesi sau tenisi? Rar fac fixatii pe anumite cuvinte scrise gresit sau expresii stupide, dar si cand mi se pune pata atunci ma zgarie pe creier de fiecare data cand le aud.tenisi snake-printLa fel se intampla si cu expresia: “la maxim”. Oameni buni, de unde ati luat-o? Totul e la maxim in ziua de astazi, mai umblati la potentiometru va rog. Sa nu mai mentionez virgulele aruncate din avion peste tot. Nu cere nimeni sa fi facut litere, ci sa ai un bun simt si cele 8 clase in care ai invatat gramatica si ortografia de  baza a limbii romane.

Stiti ce este mai trist? Atunci cand realizam ca tocmai oamenii literelor o dau in bara: jurnalisti, absolventi de litere, oamenii de pe micul ecran care apar in fata noastra si care doresc sa ofere o educatie mai aleasa poporului.

Sper ca ne-am inteles cum se scrie corect si ca nu exista cuvantul tenesi. Este atat de simplu, dar pentru unii atat de complicat.

Sunt convinsa ca cititorii blogului meu stiu cum sta treaba cu acest cuvant atat de dificil pentru unii. Simteam nevoia sa ma confesez, nimic mai mult.

Acest articol NU este un pamflet, asa ca va rog sa il luati ca atare.

4 Comentarii - “Tenisi nu Tenesi, ne-am inteles?”

 1. Stefan

  Pe bune că e foarte trist când vezi atâția ”literiști” care scriu cu litere de lemn… Dacă nici la meseria lor de bază nu se pricep, atunci la ce s-or pricepe?! Chiar citeam recent un articol despre Alexandra Stan și când am văzut exprimarea… mi-a venit să o iau la fugă. În ziua de azi mai puțin cu calitatea, cantitate să fie. :)

  Reply
 2. miki

  Good point! Ca sportului ii zice tenis, nu tenes! Dap, de acolo vine denumirea, incaltaminte pentru jucat tenis :p
  O zi frumoasa, Maya! :*

  Reply
  • Maya

   Stiam acest lucru, dar nu am vrut sa complic si mai mult lucrurile pentru unii. :) O zi frumoas si tie, Miki. :*

   Reply
   • miki

    Imi inchipui ca tu stiai, numai ca eu am vrut sa punctez asta, ca poate, prin analogie, or sa tina minte si cei mai putin,ăăăă, isteţi :D

    Reply

Lasa un comentariu:

Campurile marcare cu (*) sunt obligatorii! Adresa de email NU va fi facuta publica!