Internet mobil de la Orange

  1. Review
  2. Adauga un comentariu

In urma cu vreo 4 luni am avut niste experiente foarte urate cu providerul meu de internet prin cablu, motiv pentru care am ales sa imi fac in paralel si un abonament de internet mobil. Am cercetat putin piata internetului mobil cu viteza de 3G si incele din urma am ales sa ma abonez la Orange, am ales un abonament Colibri 15. Nu doresc sa fac publicitate sub nici o forma, scriu doar impresiile mele de utilizator (si) de internet mobil ocazional, pot spune ca merge mai bine decat imi puteam imagina vreodata. Am remarcat urmatoarele aspecte pe care as dori sa le clarific si pentru altii care inca nu au incredere in internetul mobil, sau doresc sa afle mai multe informatii utile:

  • Poti sa te uiti linistit la filme online, pentru ca am observat ca pe multi i intereseaza aspectul acesta, atentie sa nu iti depasesti limita de trafic de date pentru ca pe urma iti va scadea viteaza de transfer conform cotractului.
  • Viteza de transfer pe care o poseda modemul de internet mobil este una mai mult decat acceptabila, si vorbesc aici despre o medie care este undeva intre 700-800KB/s – la abonamentul pe care eu  il detin.
  • Timpul de functionare fara oprire al un unui modem(stick cum i se mai zice) este undeva in jur de 7-8 ore fara oprire, l-am folosit atata timp si nu am observat nici o neregula la el, decat faptul ca se incalzeste proportional cu traficul de date efectuat:)
  • Ai un sistem de de cronometrare foarte bun, poti afla in orice moment cat trafic mai ai disponibil pentru a-ti pastra viteaza de 3G+, dai din meniul softului cu care este dotat modemul, un mesaj la 415 (ATENTIE: introduceti un caracter in interiorul mesajulului!), iar inapoi vei primi informatiile legate de trafic.
  • Ai si un Ip dinamic daca te ajuta cu ceva.

Daca va aflati intr-0 zona cu acoperire 3G, veti beneficia de un acces de  calitate la internet prin intermediul modemului mobil de la orange.

Continuare in curand…

Acest articol nu este unul tehnic, sau cu scopul de a face publicitate, sunt doar cateva impresii obtinute in urma folosirii acestui produs.

Lasa un comentariu:

Campurile marcare cu (*) sunt obligatorii! Adresa de email NU va fi facuta publica!