Un ten perfect

Tenul perfect exista sau este doar un mit? Eu tind sa cred ca toata lumea are tenul perfect cel putin in unele perioade ale vietii, nu doar cand este bebelus. Nu pot sa explic de ce avem doar uneori tenul curat, fara cosuri sau alte probleme, in seara aceasta problema numita ten perfect a fost subiect de meditatie. Am sa va spun imediat si de ce…un ten perfect

Cat timp a fost vacanta am fost cam lenesa in privinta ingrijirii tenului meu. Nu doar ca ritualul de ingrijire a tenului a cam disparut din peisaj, cu mici exceptii cand ma machiam, dar am vazut cateva reactii destul de ciudata ale pielii.

Sa clarific de la inceput un lucru: dimineata nu ma demachiam pentru ca picatura de demachiant Sensibio H2O a ramas la Iasi. Singurul demachiant pe care l-am avut acasa a fost o mostra de 5ml de demachiant Mario Badescu Enzyme Cleansing Gel care mi-a cam iritat putin tenul si am renuntat la el. Am folosit in schimb de vreo doua ori lapte demachiant Herbagen. Laptele demachiant Herbagen desi contine alcool, este foarte bland cu tenul, curata bine si nu usuca pielea.

Ok, acum urmeaza partea funy, dupa ce am renuntat la demachiant si la dat cu crema de noapte, tenul meu nu era intr-o stare atat de grava cum probabil va inchipuiti. Astazi ma uitam in oglinda si am realizat ca am un ten curat, stralucitor si sanatos, fara urme de cosuri. Singurele probleme care le mai am sunt porii usor dilatati.

Dilema mea este urmatoarea, cel putin in acest moment:

Oare chiar avem nevoie de atatea produse cosmetice? Crema de zi, crema de noapte, crema contur ochi, demachiant dimineata, demachiant seara, masca de fata, lotiune tonica etc? Nu pun la indoiala puterea acestor produse cosmetice, dar oare un stil de viata sanatos, consumarea multor legume si fructe nu ar avea un efect pe termen lung, mai vizibil si mai ieftin decat toate cosmeticele la un loc?

Cum arata un ten perfect pentru voi?

 

Articol despre: , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *