Targ de Paste in Bucuresti-Parc Titan

  1. Diverse, Traim in Romania
  2. 2 Comentarii

Sarbatorile Pascale se apropie cu pasi repezi si pana atunci ne putem delecta cu Targurile de Paste pe care le gasim in oras. Pe 8 Aprilie am sarbatorit alaturi de al meu iubit, Ziua noastra si cu ocazia asta am iesit la plimbare in parcul Ior. Mare ne-a fost mirarea cand am vazut ca in Parcul Titan este organizat un Targ de Paste numit Satul Biblic, menit sa ne faca sa intram in contact cu lumea, asa cum era ea, in vremea lui Iisus.activitati-pescaresti-targ-titanSatul Biblic este format din mai multe corturi in care se desfasoara mai multe activitati menite sa ne aduca mai aproape civilizatia evreiasca de acum mai bine de 2000 de ani. Proiectul este interesant si pot sa spun ca m-am simtit ca un copil atunci cand am vazut cei doi magarusi, oitele cu miei dar si capritele cu ieduti in tarcuri. I-am mangaiat pe crestet si mi s-a rupt sufletul cand am vazut cat de trist era magarusul. Iedutii insa pareau sa fie in elementul lor, ba chiar unul facea si giumbuslucuri, aratandu-ne dantura perfecta. Puteti vedea in pozele de mai jos, iedutul cel smecher. :) De langa padocul animalelor, puteai sa cumperi morcovi pentru a hrani magarusii.magarus-parc-ior-bucuresti

miel-zamabaret-parc-ior-bucurestiTot in cadrul Satului Biblic din parcul Ior, parintii isi pot plimba copii pe ponei intr-un tarc special amenajat. Recunosc ca si aici mi-a fost mila de ponei, care erau totusi grasuti si bine ingrijiti. Nu pot spune acelasi lucru de magarusi si despre oite. Dupa am aflat ca singurul calut pe care l-am vazut, manz, putea fi incalecat contracost si de adulti.ponei-parc-ior-bucurestiPutin mai jos, copii pot participa la activitati precum: cioplirea lemnului, olaritul, teserea covoarelor la razboiul de cusut. Copii pareau interesati si de domeniul fierariei, adevarul este ca nu doar copii se inghesuiau pe acolo, erau si copii mai mari care cascau gura (nu vezi in fiecare zi asa ceva). Exista si expozitii cu vanzare: o lingura de lemn costa 3 lei (sper sa fi retinut bine), erau si oale din lut pictate foarte frumos, farfurii si alte lucruri hand made care ilustrau foarte bine acele vremuri indepartate.

Mie mi-au placut foarte mult niste inimioare frumos pictate, insa nu am intrebat cat costa de frica sa nu fac o gaura neprevazuta in buget. Cred ca merita 20lei, mai mult nu as da momentan.

Am intrat si intr-o sinagoga improvizata unde am fost intampinati cu salutul traditional evreiesc: “Shalom”. Tot acolo ni s-a explicat pe scurt ilustratiile de pe pereti despre viata lui Moise si al lui Iisus.interior-sinagoga-bucurestiAm gasit si romani care stateau la una din intrarile din “cetate” si imparteau pliante. Langa, copii si adultii puteau participa la tir cu arcul. Pentru a trage de doua ori cu arcul la tinta, trebuia sa platesti 1 lei, 4 sageti costau 2 lei si tot asa. Mi-ar fi placut sa imi incerc norocul, dar nu cred ca am suficienta forta in maini, nu pot face nici macar o flotare. :)) Stiu ca in tragerea cu arcul, se foloseste intreaga greutate a corpului pentru a putea sa tragi. Nu ma pricep la termeni, nu ma trageti de urechi.

Aproape de lac intalnim o barca cu navod si un cort care imi aduce aminte mai mult de viata de la tara din Romania: panerele si ceaunul fiind prezent in vietile multor romani chiar si dupa 2000 de ani. Am evoluat foarte mult, nu-i asa?vase-ceramica-targ-paste-parc-iorLasand la o parte acest aspect, ideea in sine si organizarea merita laudele noastre. Un targ de Paste altfel decat ne-am obisnuit, in care tarabele pline de chinezarii nu sunt la ordinea zilei si unde copii dar si adultii pot invata ceva nou. In fiecare seara sunt evenimente noi, dar vremea neprietenoasa cred ca a anulat o parte din ele. Sper ca vremea sa se indrepte curand si sa avem parte de o primavara plina de soare.

capra-iezi-parc-ior-bucuresti linguri-lemn-targ-titan-bucurestiDaca aveti cum ajunge in Parcul Titan, merita sa vizitati si Satul Biblic. Sper ca pana de Paste sa ajung si la alte targuri organizate cu aceasta ocazie si sa nu plec cu mana goala.

Va plac targurile de Paste?

2 Comentarii - “Targ de Paste in Bucuresti-Parc Titan”

Lasa un comentariu:

Campurile marcare cu (*) sunt obligatorii! Adresa de email NU va fi facuta publica!