Parcul Herastrau – Gradina Japoneza din Bucuresti

 1. Diverse
 2. 7 Comentarii

In acest week-end, fiindca a fost o vreme foarte frumoasa am scos DSLR-ul la cateva fotografii, in parcul Herastrau din Bucuresti. Inca de cand am plecat de acasa am avut un minte un singur loc si anume – Gradina Japoneza. Mi-am dorit foarte mult sa ajung acolo si sa fac cateva fotografii macro cu florile ciresilor japonezi. Ultima daca cand cand am vazut ciresi japonezi in floare, eram in Spania si inca nu aveam cumparat DSLR-ul. Iar cu camera compacta numai close-up-uri nu poti face. :)
floare-cires-japonez-close-up

Gradina Japoneaza (Parcul Herastrau) din Bucuresti

Despre Gradina Japoneaza din Parcul Herastrau am aflat intamplator, anul trecut, cititand un blog, sincer nu-mi mai amintesc care ca i-as oferi credit, dar ii sunt profund recunoscator autorului. :) Chiar nu stiam de existenta acestui frumos loc, desi mai fusesem de cateva ori prin Herastrau. In fine, Gradina Japoneaza o puteti gasi la intrarea in Parcul Herastrau (intrarea de la Aviatorilor), pe partea stanga, putin mai incolo de locul amenajat pentru sporturi extreme. Daca vreti sunteti in Bucuresti si vreti sa vedeti ciresii japonezi in floare ar fi bine sa va grabiti pentru ca vremea acestea nu mai este deloc favorabila pentru ei. In schimb, daca nu aveti cum ajunge sau daca nu i-ati vazut inca, mai jos puteti vedea cateva dintre fotografiile facute de mine.

Sper ca va plac micile mele realizari fotografice si ca v-am starnit interesul de a vizita Gradina japoneza din Parcul Herastrau.

7 Comentarii - “Parcul Herastrau – Gradina Japoneza din Bucuresti”

 1. Cecilia

  Foarte buna sugestia! Poate reusesc sa ajung azi, am inteles ca de maine se cam strica putin vremea.
  Poze foarte reusite!

  Reply
  • Maya

   Multumim Cecilia. :) Sper ca ai ajuns la timp sa vezi copaceii infloriti. Eu din pacate nu i-am mai vazut infloriti, cei care ii vezi in poza erau deja scuturati, iar altii abia imboboceau.

   Reply
  • Maya

   Nu a fost scris de mine articolul si iti spun cu sinceritate ca timp de 3 saptamani cat am fost plecata acasa, in acea perioada mi-am neglijat blogul si nici pe altele nu am avut timp sa intru. :) Din pacate florile s-au scuturat. Cand am fost weekendul trecut nu mai era niciun copac in floare, totusi cativa dintre ei aveau boboci. Poate totusi ii prinzi infloriti macar pe aceia. :)

   Reply

Trackbacks/Pingbacks

 1.  O primavara de poveste - Maya Secret

Lasa un comentariu:

Campurile marcare cu (*) sunt obligatorii! Adresa de email NU va fi facuta publica!